Elegáns szalon – hogyan válasszuk meg a fal színét?

A nappali szoba eleganciája nagymértékben függ a jól megválasztott és megkomponált színvilágtól. A bútorok formája és alakja, a tónusok és kiegészítők megválasztása e tekintetben másodlagos elemeknek tűnnek. A szín az, amely a belsőbe hangulatot hoz, légkört épít és megteszi az első, döntő benyomást.

77983348

Az elegáns belső tér olyan, amelyben hűvös, távolságtartó légkör uralkodik. Az elegancia megköveteli a legfrissebb trendekben való jártasságot, de az anyagok, színek és stílusok klasszikus összekapcsolásának ismeretét is. Egy elegáns belsőben nincs helye hibának. A szín-, anyag- és tárgyválasztás tökéletessége dönti el, hogy a teret elegánsnak érezzük-e vagy sem.

131479409

Amennyiben a belső tér szépségét szubjektíven értékelhetjük, saját ízlésünk alapján, annyiban az elegancia fogalma sokkal univerzálisabb, és független az egyéni preferenciáktól.
Hogyan hozzunk hát létre olyan teret, ami a többség megítélése szerint elegánsnak fog minősülni? Mire figyeljünk a színek megválasztásánál?

fioletowy_salon

Az ízlésesebbnek és elegánsabbnak vélt tónusokat általában semleges vagy hűvös színekből hozzuk létre. Az ilyen színek a szalonban a nyugalom, hűvös távolságtartás és mértékletesség auráját árasztják. A közvélekedéssel szemben az ilyen belső tér remek találkozó- és pihenőhely. Ha a helyiségnek otthonos hangulatot kívánunk adni, legjobb ha a fehér melegebb árnyalataihoz vagy nagyon világos színekhez nyúlunk, mint az intenzíven telített, meleg színekhez.

magnat_2013_zdjecia__slajdy_do_internetu14

Az elegáns lakásbelső nem kápráztat el sokszínűségével. A színek száma a falon maximálisan 2 árnyalat, ezekhez kerülnek kiválasztásra a belső tér felszerelésének más elemei, a fa, üveg, műanyag és textil árnyalatai. A színválasztásnál fontos a következetesség. A színt, amely megjelenik a falon, ugyanilyen árnyalatú kiegészítőkkel emeljük ki. Akkor a belső tér egységesnek tűnik, a tárgyak pedig rendezetteknek és nem véletlenszerűeknek.

biae_meble_w_salonie

A festékbevonatok minősége fontos tényező, melynek nagy befolyása van arra, hogy a belső tér elegánsnak tűnik-e számunkra. A falnak tökéletesen kell kinéznie, a színek érintkezési vonalai és a síkok találkozásai pedig azok a helyek, ahol a minőség a legjobban látszik. Ezért különösen oda kell rájuk figyelni a munkavégzés vagy az átvétel közben. Egy elegáns belső térben az összes egyenetlenség, hiányosság vagy hiba különösen zavaró.

A nappali az a hely a házon belül, melyben pihenünk, találkozunk a háziakkal, vendégeket fogadunk, eltöltjük szabad időnk. E tér eleganciája nem csak jó ízlésünkről és esztétikai érzékünkről árulkodhat, de hatással lehet megítélésünkre és emberi kapcsolataink minőségére is.

 

Iratkozz fel a hírlevélre

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A személyi adatok védelméről szóló 1997. augusztus 29-i törvény(Hiv. Közl., 2002. évi 101. sz., 926. tétel a későbbi vált.) 24. cikkének 1. bek. alapján tájékoztatjuk, hogy a személyi adatok kezelője a Śnieżka Festék- és Lakkgyár Rt. (székhelye: Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. A személyi adatok átadása önkéntesen történt, a későbbi kapcsolattartás céljára. A személyi adatok csak a jogszabályok alapján felhatalmazott alanyok számára lesznek hozzáférhetőek. Önnek joga van betekintenie saját adataiba, és kijavítani azokat.