Festékszínek a hálószobába – a legújabb trendek.

A hálószoba színe nagyon egyéni ügy. Engedünk ugyan az aktuális divatnak, követjük a trendeket, ugyanakkor jó, ha nem mondunk le a saját ízlésünkről, hogy a saját hálószobánkban jól érezzük magunkat.

A lakásbelsőkben a legnagyobb mértékben épp a színvilág alakítja a hangulatot. Annak, hogy kipihentnek érezzük-e magunk, hogy a belső otthonosnak tűnik-e, óriási jelentősége van nem csak az érzelmeink, hanem a tényleges fizikai pihenésünk szempontjából is.

01

Hogyan érjük el, hogy hálószobánk mégse legyen mindig ugyanolyan, és hogyan használjuk ki az aktuális trendeket?

A trenddiktálók és a stílusszakértők minden évben publikálják iránymutatásaikat arról, mi lesz divatos és kötelező az adott szezonban. Ténylegesen úgy van, hogy az ajánlott minták és színek meghatározzák az általunk követett irányokat a belsőépítészetben is. Nem jelenti azonban azt, hogy mindenképp a javasolt mintákat kellene másolnunk. Főleg, mivel sok esetben elég messze állnak a valóságtól. Fontos viszont, hogy kiinduló pontot, inspirációt jelentsenek. Csak annak az összekapcsolása, ami divatos, amit a stylistok javasolnak, azzal, amit szeretünk, ami a mi személyes, sajátos elemünk, együtt ad eredményként érdekes, egyéni és nem mindennapi belső teret.

LILÁK
Ebben a szezonban nagyon divatos és keresett színek. Remekül mutatnak a hálószobákban, mivel ezek a teremtés, titokzatosság és luxus színei. A belső térbe érzéki, mágikus hangulatot hoznak.

02

A lilának nagyon sok árnyalata van, és attól függően, hogy világosabb pasztell-lilát, vagy inkább sötétebb szilvaszínű, vagy akár padlizsán-színű árnyalatokat használunk, teljesen más hatást érünk el, és más színek fognak hozzájuk illeni mint kiegészítés.

A lila minden belsőépítészeti stílushoz illik. Gyönyörűen mutat a modern, minimalista belsőkben, csakúgy mint a loftokban. Itt a legszebben a bézzsel, szürkével, valamint – nagyon ízléses kombinációban – a vörössel párosítva mutat. Ezekben a belsőkben ez a szín az intenzív, telített árnyalatában jelenhet meg. Tónusa ugyanakkor meleg és lágy kell legyen.

03

A romantikus és provanszál stílusú belsők a lilát a rózsaszínnel, elefántcsontszínnel, világoszölddel, türkizzel és tört fehérrel párosítják. Itt lényegesen lágyabb árnyalatok szerepelnek, fehéresebbek, de hűvösebbek is. A levendula- és ibolyaszín gyengéd, finom hangulatot hoznak be, mely remekül felhasználható gyermek-hálószobákban is.

04

A glamour stílusban a lila a rózsaszínnel és feketével összekapcsolva szerepel. Itt a szín minden árnyalatával találkozunk, különféle tónusokban.

05

A PASZTELLSZÍNŰ KÉKEK

Kiemelik és felerősítik azt, ami a belső térben a leginkább kívánatos – a teret és a fényt. Ebben a szezonban a hálószobába egy általánosságban hidegnek tartott színt vezetünk be, melyhez azonban más tulajdonságai (a szín szétterítése és a tér látszólagos megnagyobbítása) miatt némileg bátrabban nyúlunk, mint eddig. Az angol modern country stílustól ihletett belső terekben ez a szín kékkel, bézzsel és finom pasztellárnyalatokkal együtt jelenik meg. Az ilyen kompozíciónak köszönhetően a kékek melegebbnek tűnnek, a belső tér pedig otthonos jelleget ölt. Ezekben a hálószobákban megjelenhetnek egyedi sötétebb színhangsúlyok – sötétkék, sötétbarna vagy fekete színben.

06

A modern elrendezésekben a kék hasonló kombinációkban jelenik meg. A formatakarékos minimalista stílus a fa és textil árnyalataival, valamint nagy mennyiségű fénnyel teszi melegebbé a hűvös, kék belsőt.

07

A SZÜRKE
Már a második szezonban van jelen, és trendfüggetlennek tűnik. A belső terekben minden árnyalata jelen van, melyek különféle belsőépítészeti és színbeli kísérletek tárgyát képezik.

A hálószobában a szürke legtöbbször fehér szegélylécek, ajtókeretek vagy stukkók közé kerül „bekeretezésre”. A szürke különösen világos árnyalatait a legjobb tiszta fehérrel párosítani, hogy jelenlétét kiemeljük. A fa, textil, vesszőfonat, papír, parafa vagy fém meleg árnyalatai a szürke hálószobáknak melegséget és finom vonzerőt kölcsönöznek.

08

A modern belső terek bátran nyúlnak a szürke intenzív árnyalataihoz. A grafitszínű, árnyas színek mélységet nyújtanak, és kifejező hátteret alkotnak a színükben kontrasztos bútoroknak és befejező részleteknek. A szürke színű hálószoba kivételesnek, finomnak és intimnek tűnik.

09

Iratkozz fel a hírlevélre

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A személyi adatok védelméről szóló 1997. augusztus 29-i törvény(Hiv. Közl., 2002. évi 101. sz., 926. tétel a későbbi vált.) 24. cikkének 1. bek. alapján tájékoztatjuk, hogy a személyi adatok kezelője a Śnieżka Festék- és Lakkgyár Rt. (székhelye: Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. A személyi adatok átadása önkéntesen történt, a későbbi kapcsolattartás céljára. A személyi adatok csak a jogszabályok alapján felhatalmazott alanyok számára lesznek hozzáférhetőek. Önnek joga van betekintenie saját adataiba, és kijavítani azokat.