Milyen nappali színt válasszunk világos bútorokhoz?

A belső tér természete, stílusa és légköre a benne található összes komponenstől függ. A végső hatást mindenek előtt a színek és struktúrák érdekes kapcsolódásai okozzák. A felhasznált anyagok, tónusaik és mindenekelőtt a belső tér megfelelően kialakított színvilága, hatnak az érzékeinkre, benyomásokat tesznek.

 efekt_betonu_w_salonie

A világos bútorok fényt hoznak a belső térbe, nagyobb kialakítási szabadságot tesznek lehetővé, és rendkívül divatosak. Intenzív, erősen telt színek háttere előtt nagyszerűen láthatóak lesznek, ezért érdemes ilyen módon exponálni azokat a tárgyakat, melyek érdekes alakjuk révén a hely kétségtelen ékességei. A sötét színek ugyanakkor jobban mutatnak nagyobb terekben, vagy megvilágítva, nagy mennyiségű világos kiegészítővel. A fehér függönyök, grafikák a háttérben, vagy épp nagyméretű bútorok a sötét falak előtt világos „foltokat” alkotnak a belső térben. Ezek egyensúlyozzák ki az intenzív színeket, és nekik köszönhetően lesz a belső tér változatos és érdekes.

salon_w_lofcie

A kis nappali szobákba a legjobb világos festékeket választani. A bútorok és formáik ekkor szinte „eltűnnek” a térben, melynek határai elmosódtak. A fény domináns szerepet kezd játszani és az egész tér optikailag nagyobbnak és tágasabbnak tűnik. Az ilyen színek használatát érdemes megfontolni nagy térben is, melyben hiányzik a napfény, vagy ha el akarjuk rejteni a kevésbé szép vagy nem divatos bútorok alakját.

niebieski_salon_w_lofcie

Érdekes színbeli javaslat a világos bútorokkal berendezett belső terek számára a színek összekapcsolása. A fehér bútorokhoz semleges színeket (a bézs, szürke vagy fehér palettáról) valamint egy színbeli „erős hangsúlyt” választunk, mely dominánssá válik a térben. Hogy kiemeljük e szín jelentőségét és erejét, ugyanilyen színű kiegészítőkkel hangsúlyozhatjuk ki. A belső ekkor egységesnek tűnik majd, a belsőépítészeti kialakítás pedig befejezettnek.

efekt_betonu

A stílbútoroknak és belsőknek új kinézetet adhatunk, egyben frissítve a kialakítást is, modern dekorációs struktúrák használatával. A világos stílbútorokat betonnal vagy vellutoval összekapcsolva meghökkentő, eklektikus kialakítást alkotunk. A színek és struktúrák értékeinek kontrasztjához újabb csatlakozik – a stílus kontrasztja. Ez egy merész, de rendkívül ízléses és nem mindennapi javaslat.

perla_sabbia_w_sypialni

A díszvakolatot kifejező, határozott színre színezve, stílusos, eleganciával és csillogó fénnyel teli belső teret tudunk létrehozni. A fehér bútorok és kiegészítők révén ez az elrendezés nem lesz túlterhelt, a modern szellemiség pedig világosan érezhető lesz.
A világos bútorok, semleges jellegüknek köszönhetően, érdekes színbeli és belsőépítészeti kísérleteket tesznek lehetővé, valamint azt, hogy a belső tér egyéb részletei kerüljenek előtérbe. Finom jellegük nem szükségképp ítéli unalmasságra a nappalit, hanem épp ellenkezőleg, teret ad színeiknek és struktúráiknak, melyek érdekes kompozíciót alkotnak a helyiségben.

 

 

Iratkozz fel a hírlevélre

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A személyi adatok védelméről szóló 1997. augusztus 29-i törvény(Hiv. Közl., 2002. évi 101. sz., 926. tétel a későbbi vált.) 24. cikkének 1. bek. alapján tájékoztatjuk, hogy a személyi adatok kezelője a Śnieżka Festék- és Lakkgyár Rt. (székhelye: Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. A személyi adatok átadása önkéntesen történt, a későbbi kapcsolattartás céljára. A személyi adatok csak a jogszabályok alapján felhatalmazott alanyok számára lesznek hozzáférhetőek. Önnek joga van betekintenie saját adataiba, és kijavítani azokat.